April 27, 2024

Nu puteam să nu bifez pe blog și concertul celor care mi-au făcut viața mai frumoasă, din liceu până acum – AXL, Slash, Duff McKagan & Co – Guns N’Roses. Au trecut două zile, am lăsat să se sedimenteze toate trăirile și cu toate acestea încă sunt acolo, pe stadionul Național, duminică, 16 iulie.

3 ore de bucurie continuă
Concertul a început puțin după ora 20.00 și a durat 3 ore și 15 minute. Am cântat, am dansat, am strigat, am urlat, am aplaudat, am lăcrimat, mi s-a făcut pielea de găină, am țopăit ca un copil.
Aveam senzația că sunt într-un vis frumos, numai că de această totul era real. Deci, visurile pot deveni realitate. ♥

Cei care mi-au umplut sufletul și viața de fericire și pe ale căror melodii  am iubit și am visat erau la doar câțiva metri de mine și făceau cel mai bun concert al lor, probabil. Băieții, chiar dacă au trecut anii peste ei, ca peste noi toți de altfel, trăiesc fiecare clipă ca și cum de asta ar depinde viața lor. Simt fiecare acord până în adâncul ființei lor și transmit asta și spectatorilor. Iar noi am fost niște norocoși. Toți cei 42 000, conform protv.ro.

Dans cu microfonul și chitara
Duminică seara, m-am reîndrăgostit de AXL, dacă pot să spun asta. Știam că vocea lui nu mai este la fel ca cea din tinerețe, din cauza problemelor la corzile vocale, dar și-a păstrat gâjâiala aceea caracteristică și inflexiunile vocii. Cea de acum este puuuțin altfel, însă sună bine, mai ales pentru că toate notele erau perfecte în inima mea. E mai mult decât suficient. A schimbat cam 10 tricouri și a înlocuit cămașa legată în talie cu eșarfa prinsă la curea. Iar mimica, gesturile, privirile sunt aceleași și sunt perfecte. Știu, știu, sunt un fan, și sunt subiectivă. Nu-mi pasă. 🙂
Slash, genial, ca întotdeauna. Un supraom. Cred că este unul dintre cei mai buni muzicieni. Dansa cu chitara, nu cânta la ea. Pare a fi eterna și unica sa iubire.

Highlight-urile unei seri magice
♦ Au început exploziv cu una dintre melodiile emblematice ale trupei – „It’s So Easy”, de pe albumul de debut „Appetite for Destruction” din 1987.
♦ Axl Rose a îmbrăcat un tricou cu steagul Ucrainei pe piesa „Civil war”. Pe ecranul din spatele scenei au rulat imagini cu referire directă la războiul din Ucraina.

♦ Felul în care Slash a făcut tranziția de la solo la intro-ul de la „Sweet Child O’ Mine” absolut excepțional.
♦ Momentul pianului din „November Rain”, când tot stadionul a cântat împreună cu Axl.
♦ Multiplele momente, în care Slash ne-a încântat cu solo-urile de excepție, m-au făcut să lăcrimez.

Pot să spun că a fost concertul vieții mele, un concert plin de energie, de vitalitate, de bucurie. A meritat să aștept să se reunească pentru a-i vedea și a vibra împreună cu ei. Lecția învățată: nu trebuie sa ai 20 de ani ca să TRĂIEȘTI.

SURSĂ FOTO și VIDEO: tinas.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.