April 27, 2024

Cui nu-i place să strălucească, la propriu? E adevărat că industria cosmetică a dezvoltat o serie de produse cu ajutorul cărora te poți transforma dintr-o femeie obișnuită într-una glamour. Aplicăm pe ten pudră, cremă, iluminatoare fel și fel. Dar nu e oare mai bine ca pielea să fie hidratată și strălucitoare, iar produsele cosmetice doar să ajute și să corecteze, acolo unde este nevoie? Nu degeaba se tot spune că frumusețea vine din interior.


Iată 6 metode prin care poți fi strălucitoare fără prea multe eforturi:

1. Fii activă
Mișcarea, de orice fel, ajută nu numai să fim în formă și să arătăm bine, ci și să avem o piele sănătoasă. Exercițiile fizice regulate cum ar fi aerobicul, yoga sau orice altceva care ne face să transpirăm, ajută la hrănirea celulelor pielii și le mențin vitale, prin eliberarea toxinelor din corp și piele. De asemenea, în timp ce facem sport crește fluxul sangvin, organele sunt mai bine oxigenate și tot corpul nostru se hrănește cu nutrienți de cea mai bună calitate. Mișcarea este cea mai ieftină și mai eficientă modalitate de curățare a pielii din interior.

2. Bea apă și mănâncă sănătos
Apa este cel mai de preț lichid. Suntem apă, bem apă. Fără apă nu putem trăi.
Bea apă cât mai multă! Ajută la detoxifiere și hidratează pielea. Când bem apă, pielea devine netedă și strălucitoare. Apa ajută foarte mult și când suferim de acnee. Fructele și legumele, prin conținutul lor de vitamine și minerale, ajută la menținerea sănătății pielii. Este cunoscut faptul că vitamina A ajută la producția celulelor pielii, iar vitamina C la producția de colagen, atât de esențial în menținerea elasticității pielii. Bananele, afinele, roșiile, broccoli, peștele, cartofii dulci, avocado și portocalele nu ar trebui să lipsească din farfuria ta, dacă vrei să ai o piele sănătoasă și strălucitoare.

3. Mierea, cel mai vechi ingredient cosmetic
Prima substanță dulce folosită de om o găsim tocmai în însemnările sumerienilor și mai apoi, în antichitate, la egipteni, chinezi, indieni, greci, babilonieni. Era folosită nu doar în ritualuri, ci și în tratarea unor afecțiuni interne și externe. O găsim menționată în 62 de versete în Vechiul Testament, conform bibliaortodoxa.ro.
Astăzi, mierea este foarte folosită în multe industrii. În cea cosmetică o găsim sub formă de măști, exfoliante, produse pentru epilare, creme, rujuri etc. În stare naturală, poate fi folosită în tratatea acneei, amestecată cu puțină zeamă de lămâie. Dermatologia are soluții multiple pe baza produselor apicole.

4. Turmericul, condimentul auriu
Turmericul, obținut din rădăcina plantei numite curcumă, are proprietăți antiinflamatoare și antioxidante. Ajută la reducerea pigmentării și revigorează pielea, redându-i strălucirea naturală. Îl putem aplica pe ten sub forma măștilor, amestecat cu miere, unt de shea sau suc de roșii pentru o piele strălucitoare. Pentru elasticitate poate fi amestecat cu uleiul de măsline.

5. Albușul de ou
Proteina din albușul de ou are efecte de strângere a pielii, absoarbând astfel excesul de ulei. O mască din albuș de ou, zeamă de lămâie și miere, toate amestecate și lăsate la frigider timp de 30 de minute, aplicată apoi pe față până se usucă, face minuni în eliminarea punctelor negre, scrie libertateapentrufemei.ro.
Pentru un scrub pentru față, albusul de ou poate fi amestecat cu fulgi de ovăz. De asemenea, poate fi aplicat în jurul zonei ochilor pentru a scăpa de pungi și cearcăne.

6. Aloe vera
Această plantă este și ea foarte folosită în industria cosmetică. Dar, e mult mai simplu să o folosim direct din ghiveciul nostru. Substanța pură sub forma unui gel o găsim în frunza plantei. Scoasă din interiorul acesteia, substanța poate fi aplicată direct pe piele.

Conținutul tuturor articolelor este unul informativ. Pentru un diagnostic corect, vă recomand să consultați un medic specialist.

sursă foto: blog.essentialwholesale.com, health.com, www.medicalnewstoday.com, intermountainhealthcare.org.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.