April 19, 2024

În această perioadă, este deschisă în cadrul Muzeului Național de Istorie a României o expoziție cu numele „Muzeul jucăriilor”, realizată în parteneriat cu Asociazia Muzeul jucăriilor.

Este o expoziție pentru toate vârstele, deși, după părerea mea, copiii mici cred că se vor plictisi, mai ales că nu pot atinge exponatele.

Pe mine toate obiectele expuse m-au dus în copilărie și mi-au pus un zâmbet pe buze. Exclamam de bucurie de câte ori vedeam ceva ce îmi înduioșa sufletul.

Pe lângă sumedenia de jucării, păpuși, mașinuțe, jocuri fel și fel, găsim aici și manuale școlare, șnururi, cravate și insigne din perioada comunistă, stilouri, pixuri, oracole, pușculițe, bibelouri. Nu știu dacă vă mai amintiți, însă la sfârșitul fiecărui ciclu școlar ne completam unii alotora, în acele caiete numite Oracole, câteva gânduri care să rămână pentru totdeauna. Jocurile copilăriei, precum Piticot, Nu te supăra frate, Păcălici sau Animale din continente, le găsim alături de păpușile de la fabrica Arădeanca, cu celebra Nadia.

Peste 2000 de jucării fabricate între anii 1900-1990 vă așteaptă să le vedeți, de miercuri până duminică, între orele 10 și 18. Biletul pentru un adult costă 20 de lei, dar nu doar pentru această expoziție, ci pentru toate, din cadrul Muzeului de Istorie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.