April 27, 2024

♦ Ana Ularu, născută într-o familie de scenariști, la 26 iunie 1985 în București, este o actriță de teatru, televiziune și film. Și-a început cariera la vârsta de 9 ani, iar la numai 15 ani a jucat alături de Ștefan Iordache, în filmul românesc Lolita.

Conform site-ului cinemagia.ro, a devenit celebră în urma rolului din Italiencele.

A jucat în foarte multe filme românești, însă nu sunt de neglijat nici producțiile internaționale. Amintesc doar câteva dintre cele  mai cunoscute, cum ar fi: Inferno, Emerald City, Chosen, Siberia, The Man Who Was Thursday, The Borgias, Werewolf: The Beast Among Us.

Cel mai recent rol este cel al agentului Carmen din productia Spy/Master, unde joacă alături de Alec Secăreanu.

În Infernul a jucat alături de Tom Hanks, iar în Siberia, alături de Keanu Reeves.

Într-un interviu acordat ziarului Adevărul anul trecut, Ana Ularu spunea, referindu-se la rolul său din filmul Siberia: „acest tip de roluri se creează cu umor, cu foarte multă înțelegere între actori și cu o comunicare foarte puternică a minților lor. În acea perioadă vorbeam cu el încontinuu (n.n. Keanu Reeves). La un moment dat, mi s-a părut că o scenă este scrisă prost și am purtat o întreagă discuție pe acest subiect. Iar apoi scena a fost schimbată. (…) cred că i-a plăcut foarte mult dedicarea mea față de poveste și logica ei și exact asta m-a făcut să fiu apreciată. M-am dus fără să fac plecăciuni și foarte concentrată pe ce aveam de făcut”.

♦ Alexandra Maria Lara s-a născut la București în 12 noiembrie 1978 și s-a mutat cu familia în Germania, la numai 4 ani și jumătate.

A jucat în numeroase filme, printre care Ultimele zile ale lui Hitler, film nominalizat la Oscar pentru Cel Mai Bun Film Străin în 2005. Datorită rolului extraordinar pe care l-a jucat în Ultimele zile ale lui Hitler, Francis Ford Coppola i-a scris o scrisoare prin intermediul căreia îi oferea rolul principal în Tinerețe fără Tinerețe, în anul 2007, notează imdb.com. A mai jucat și în The Reader, Rush și Geostorm.

♦ Anamaria Marinca, actriță născută la Iași, a câștigat Premiul BAFTA pentru filmul Sex Traffic (2004), unde joacă rolul Elenei Vișinescu. Filmul îi are în distribuție pe John Simm și Anamaria Marinca și a câștigat opt premii BAFTA și patru premii Gemini. Sex Traffic este o dramă, realizată de CBC/Chanel 4, care expune povestea unei femei, victima unei rețele de trafic de carne vie, ce încearcă cu orice preț să își salveze sora din acest mediu.

În anul 2007, Anamaria a jucat în filmul regizat de Cristian Mungiu, 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile, care a obținut Palme D’or la Festivalul de la Cannes.

A mai jucat în filme precum Fury, Last Enemy, The Countess, Sleep With Me, Doctor Who, Mars, Ghost In The Shell și Temple.

♦ Mădălina Ghenea s-a născut la data de 8 august 1987 la Slatina. Este manechin și actriță și s-a făcut cunoscută participând la celebra emisiune tv pentru copii, Tip Top Minitop.

Conform site-ului imdb.ro, la vârsta de 14 ani, a fost descoperită de celebrul designer italian Gattinoni.

A urmat apoi cu succes o carieră de fotomodel și manechin. A participat la prezentări de modă pentru celebre case de modă din toată lumea, amintesc doar Italia, Germania, Japonia, Austria, Franța, Spania. A atras atenția presei din România, odată cu apariția sa în videoclipul celebrului cântăreț italian Eros Ramazzotti, Il tempo Tra di noi.

În 2008, este una din protagonistele celebrului calendar Peroni, iar în 2010 participă la emisiunea Ballando Con Le Stelle, fiindu-i parteneră lui Simone di Pasquale.

În 2011, devine imaginea companiei de telefonie mobilă Tre-Italia. Apare alături de celebrul actor italian Raoul Bova în spotul publicitar al companiei.

Tot in 2011 debutează în filmul italian I Soliti Idioti. Plăcută de regizori, scenariști sau producători, apare în filme precum: Dom Hemingway, Familia Borgia, Zoolander 2, All You Ever Wished For. In ultimul film, The House of Gucci (2021), o interpretează pe Sohia Loren și joacă cu actori celebri precum Lady Gaga și Al Pacino.

surse info: cinemagia.ro, imdb.com, adevarul.ro

surse foto:  imdb.com, wikipedia.org

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.