March 29, 2024

De ce ai renunța la un statut, la renume, dacă ești acolo, sus? Ai spune că odată ajuns în vârf, nu ai mai vrea să cobori, însă sunt vedete care au ales o altă carieră, decât cea care le-a adus faima. Cu siguranță că a existat, pentru fiecare, un factor declanșator. Poate unora nu le-a plăcut acest statut de vedetă, poate a existat un eveniment nefericit în propriile vieți, poate au dorit să dea curs unei pasiuni pe care au avut-o mereu. Indiferent de motiv, există multe vedete de la Hollywood, care au renunțat la actorie definitiv pentru o alta carieră, iar alții care au avut doar încercări.

1. Tony Danza
După o carieră scurtă în box, Tony Danza și-a găsit faima la Hollywood. În anii ’80 și ’90, serialele Taxi și Who’s the Boss erau difuzate în toată lumea, iar actorul din rolul principal devenea foarte îndrăgit. Mai tărziu însă, în 2009, a ales să predea Limba Engleză la o clasă din Philalphia, pentru că, spunea el, era o mare pasiune de-a sa și pentru asta se pregătise în colegiu, dar și pentru a arăta lumii ce se întâmplă într-o școală americană obișnuită, prin intermediul unui reality. Cu toate acestea, Tony Danza s-a întors la actorie, iar în acest moment îl putem vedea într-un serial marca Netflix, The Good Cop, conform biografiei publicate pe site-ul personal.

2. Jim Carrey
Unul dintre cei mai cunoscuți actori de comedie a jucat, printre altele, în celebrele Liar, Liar, Dumb and Dumber și Eternal Sunshine of a Spotless Mind, Jim Carrey s-a retras din lumea cinematografică și s-a dedicat picturii. În stilul caracteristic, acesta spune că a ales pictura deoarece atunci când s-a întors spre artă era o iarnă mohorâtă în New York și „aveam nevoie de culoare”.
Cu toate acestea, nu putem să nu ne gândim că momentul ales de actor pentru a se refugia în pasiunea sa din copilărie coincide cu momentul în care acesta a trecut printr-un episod foarte dificil în plan personal. Numele lui a fost legat de scandalul în care a fost implicat după ce fosta sa iubită s-a sinucis. Familia acesteia l-a acuzat pe actor că i-ar fi procurat pastilele pe care le-a luat pentru a-și pune capăt zilelor, iar o instanță din Statele Unite a decis să judece acuzațiile aduse lui Carrey.
Fanii actorului consideră că acesta este extrem de talentat, iar tablourile sale nu se vând cu mai puțin de 10 000 de dolari bucata.

3. Lucy Liu
Deși nu a renunțat în totalitate la actorie, întrucât mai are apariții trecatorare în unele filme, actrița din Charlie’s Angels, Kill Bill: Vol 1 și Vol. 2, sau Kung Fu Panda se axează mai mult pe fotografie și pictură. Încasările obținute din vânzarea lucrărilor sale, expuse sub pseudonimul Yu Ling, sunt donate în totalitate acțiunilor caritabile.

4. Vanilla Ice
După succesul de la începutul anilor ’90, cu hitul Ice, Ice Baby, Vanilla Ice a intrat în lumea imobiliară, făcând bani din vânzarea și cumpărarea caselor. Vedeta a recunoscut că a făcut acest pas deoarece nimic din ce a scos pe piață după Ice, Ice Baby nu a mai avut priză la public și atunci a fost nevoit să se reorienteze.

5. Macaulay Culkin
Pe Macaulay Culkin îl știm cu toții din filmul atât de îndrăgit, chiar și acum, după 30 de ani de la prima difuzare. Home Alone este un film de comedie de Crăciun din 1990, nominalizat la două premii Oscar și la două Globuri de Aur, urmat de Home Alone 2 – Lost in New York. Actorul a avut primul contact cu showbizul la vârsta de patru ani, apărând într-o serie de spectacole de teatru, cum ar fi baletul Spărgătorul de nuci. La numai 8 ani, apare în filmele Rocket Gibraltar și See You in the Morning, iar la 9 ani aproape ca l-a eclipsat în performanță pe John Candy în Uncle Buck. Apreciat de criticii de film și cu recenzii favorabile din partea unor publicații precum The New Yorker și The New York Times, Macaulay Culkin a devenit unul dintre cei mai de succes copii-actori, după Shirley Temple, dar faima la o vârstă atât de fragedă l-a copleșit pe tânărul actor. Se pare că a fost prea mult pentru el, alegând să se retragă din industria filmului în 1994 din cauza diferitelor dependențe.
Astăzi, la 42 de ani, actorul activează în domeniul muzical, a fondat chiar The Pizza Underground, o trupă rock de comedie.

6. Cameron Diaz
Actrița cu zâmbet inconfundabil, cunoscută mai ales din filmele There’s Something About Mary, Vanilla Sky și Gangs of New York, spune că s-a „pensionat” de la Hollywood. Cameron Diaz, astăzi în vârstă de 50 de ani, este căsătorită din 2015, își dedică viața familiei și este foarte fericită, după cum declară. A înființat o companie de vinuri și a publicat câteva cărți, cum ar fi The Body Book și The Longevity Book.

7. Mia Khalifa
Fosta actriță de filme pentru adulți, Mia Khalifa s-a retras din industrie, declarandu-se profund dezamăgită de aceasta. Acum, poate fi numită o activistă social media, luptând chiar împotriva industriei care a făcut-o celebră. Mia Khalifa folosește twitterul, în special, pentru a-și manifesta susținerea pentru diverse cauze sau protestul față de altele.

8. Ali Macgraw
Actrița din mult îndrăgitul Love story a câștigat inimile tuturor cu interpretarea ei minunată. După succesul din 1970, actrița a luptat pentru protejarea animalelor. Astăzi, la 83 de ani, actrița este instructor de yoga.

9. Sarah Michelle Gellar
Cunoscută, în special, pentru rolul Buffy, frumoasa vânătoare de vampiri din filmul Buffy the Vampire Slayer, Sarah Michelle Gellar s-a tranformat din super-eroină în super-businesswoman. Căsătorită cu actorul Freddie Prinze Jr., a pus bazele companiei Foodstirs, companie ce vinde kituri de copt pentru copii, și a publicat o carte de bucate în 2017.

10. Kevin Jonas
The Jonas Brothers, una dintre cele mai populare trupe pop, s-a destrămat în 2013. Din trupă făceau parte, așa cum îi era și numele, frații Jonas, adică Nick, Kevin și Joe. După separare, Joe și Nick au rămas în industrie și au în continuare succes, însă Kevin s-a retras în sânul familiei, lângă cele doua fetițe și soția sa, și a lansat o aplicație cu adrese și numere de telefon pentru restaurante, numită Yood.