Despre abuzurile asupra copiilor

Astazi am sa ies putin din tipicul blogului si am sa vorbesc despre o stire vazuta aseara la ProTV. Stirea de deschidere a jurnalului de la ora 19 a fost despre copiii maltratati de la o gradinita particulara din Constanta.
Patru educatoare bateau, terorizau psihic niste copilasi, care din varii motive, nici nu conteaza care sunt acestea, nu voiau/puteau sa doarma sau faceau in pat. Cum poti sa lovesti sau sa pui un copil sa-si miroase urina si apoi sa il obligi sa doarma in acelasi loc??
Aseara mi-au dat lacrimile, marturisesc. Nu suport sa vad sau sa aud ca niste copii, lipsiti de aparare, inocenti sunt tratati astfel. Consider ca primii ani ai vietii trebuie sa fie cei mai fericiti pentru o formare psihica armonioasa. Nu stiu daca sentimentul matern naste o astfel de indignare. Dar, ca om ma intreb ce fel de inima poti sa ai sa te porti asa? Indignarea mea este cu atat mai mare cu cat acele, asa zise, cadre didactice sunt acum in arest la domiciliu. De ce nu la inchisoare?
Si apoi, acolo existau si camere de luat vederi, mi-e greu sa cred ca cei din conducere nu stiau ce se intampla. Cred ca sunt toti vinovati in aceeasi masura.
Nu generalizez, nu spun ca asta e tara in care traim, pentru ca stiu ca nu se intampla asta in toate gradinitele, dar in astfel de situatii, ce pedeapsa ar fi cea mai potrivita, ma intreb?!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You may also like...

Leave a Reply