Ingrediente:
10-12 rosii
4 oua
2-3 linguri unt
3 linguri faina
2 cesti cu lapte
3-4 linguri branza rasa
sare
piper
Se aleg rosii tari. La fiecare rosie se taie cate un capacel, dar nu de tot, sa se tina de rosie, ca un capac. Se scobesc si se lasa la scurs.
Se face un sos alb gros, se lasa la racit. I se adauga 4 galbenusuri, branza rasa (parmezan, cascaval sau telemea). La urma se adauga albusurile batute spuma si piper. Se umplu rosiile pe 3/4, lasand loc sa creasca sufleul. Peste umplutura se pune putin unt si putina branza rasa. Se acopera cu capacul, se pune intr-o terina unsa si se da la cuptor. Sufleul creste si ridica putin capacul. Se serveste imediat ce se scoate de la cuptor.
Sos alb
Se pune jumatate din unt intr-o cratita la foc, se adauga faina, se amesteca. Se adauga putin, cate putin, laptele rece, amestecand mereu, sa nu se faca cocoloase. Daca sosul este prea gros se dilueaza cu lapte fierbinte.
Pofta buna!