September 27, 2023

In 16 noiembrie…

1. Ziua internationala a tolerantei. Declaraţia Principiilor Toleranţei – adoptată în 1995, la Paris de UNESCO – defineşte toleranţa ca fiind respectul, acceptarea şi aprecierea bogăţiei şi diversităţii culturilor, felurilor de expresie şi manierelor de exprimare a calităţii de fiinţă umană.

2. S-a nascut la Roma Tiberius Julius Caesar in anul 42 I.H. Numit de Augustus succesorul sau, se spune ca a avut mai multe vicii decat calitati. A devenit nepopular mai ales dupa ce si-a otravit fiul adoptiv. Era considerat un tiran.

 

3. Francisco Pizarro l-a capturat pe ultimul Imparat Incas – Atahualpa, in 1532. Initial Pizzaro ii propusese sa il ajute in lupta impotriva fratelui sau, care ii era opozant politic, in schimbul convertirii la crestinism. Atuhualpa a refuzat, iar Pizzaro l-a prins si l-a condamnat la moarte.

4. In 1620 colonistii Britanici au descoperit…porumbul. In Massachusetts, indigenii i-au invatat pe colonisti sa cultive porumbul, devenind mai tarziu, principala cereala americana.

 

5. Moare Clark Gable. Vedeta Hollywoodiana moare la 58 de ani in urma unui atac de cord.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: