March 29, 2024

In 16 noiembrie…

1. Ziua internationala a tolerantei. Declaraţia Principiilor Toleranţei – adoptată în 1995, la Paris de UNESCO – defineşte toleranţa ca fiind respectul, acceptarea şi aprecierea bogăţiei şi diversităţii culturilor, felurilor de expresie şi manierelor de exprimare a calităţii de fiinţă umană.

2. S-a nascut la Roma Tiberius Julius Caesar in anul 42 I.H. Numit de Augustus succesorul sau, se spune ca a avut mai multe vicii decat calitati. A devenit nepopular mai ales dupa ce si-a otravit fiul adoptiv. Era considerat un tiran.

 

3. Francisco Pizarro l-a capturat pe ultimul Imparat Incas – Atahualpa, in 1532. Initial Pizzaro ii propusese sa il ajute in lupta impotriva fratelui sau, care ii era opozant politic, in schimbul convertirii la crestinism. Atuhualpa a refuzat, iar Pizzaro l-a prins si l-a condamnat la moarte.

4. In 1620 colonistii Britanici au descoperit…porumbul. In Massachusetts, indigenii i-au invatat pe colonisti sa cultive porumbul, devenind mai tarziu, principala cereala americana.

 

5. Moare Clark Gable. Vedeta Hollywoodiana moare la 58 de ani in urma unui atac de cord.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.