Biscuitii si batoanele Gerlinéa indeplinesc toate conditiile unei gustari perfecte: sunt satioase (datorita continutului ridicat de proteine), excelente la gust si cu putine zaharuri. In plus, contin vitamine si fibre esentiale unei alimentatii echilibrate. Sunt ideale ca gustare la orice ora, simple sau in combinatie cu iaurt degresat sau fructe. Au arome diverse, pe gustul fiecaruia – imposibil sa le rezisti…
Stiai ca?…
Gustarile proteice te ajuta sa slabesti. Cum?! Prin 3 mecanisme: accelereaza usor metabolismul, prin crearea unui deficit caloric; sunt satioase si tin de foame; reduc nivelul de grelina, cunoscuta ca hormonul foamei.
Gustarile proteice iti mentin sanatatea, tineretea si silueta
Cercetari medicale din ultimii ani au stabilit ca proteinele contribuie la mentinerea masei musculare si refacerea tesuturilor, avand un rol esential in vindecarea ranilor si a leziunilor pielii. Impreuna cu dieta potrivita si multa miscare, proteinele ne ajuta sa slabim, fara sa pierdem din masa musculara. Tot proteinele ne sustin sistemul imunitar, ajutandu-ne in lupta cu virusurile si bacteriile, accelerand recuperarea organismului dupa efort sau boala. Un aport echilibrat de proteine in alimentatie este esential pentru mentinerea sanatatii si a unei siluete perfecte.
Pe alese, cand ti-e foame sau ai pofta de ceva dulce
Gerlinéa Biscuiti Lamaie – Vanilie
Biscuiti savurosi, numai buni la un ceai aromat sau o cafea tare. Sau pur si simplu, ori de cate ori ti-e foame sau pofta de ceva dulce. Bogati in proteine, cu un continut redus de zahar si imbogatiti cu 6 vitamine (E, PP, B1, B2, B6 si B9), biscuitii combina prospetimea lamaii cu tandretea vaniliei la un minim de calorii (89 kcal/1 portie = 3 biscuiti). Pret recomandat: 13lei/ 8 portii (24 biscuiti).
Gerlinéa Batoane Ciocolata – Portocale sunt delicioase cu continut pufos de ciocolata si crema de portocale. Sunt bogate in proteine, cu un continut redus de grasimi, sursa de fibre, cu numai 130 kcal/baton. Pret recomandat: 36,90lei (12 batoane x 31g).
Gerlinéa Batoane Ciocolata – Banane au un continut redus de zahar (-58%*), fara indulcitori. Sunt bogate in proteine vegetale (22%) si fibre, contin cubulete de banane deshidratate si au doar 100 de kcal/baton. Pret recomandat: 36,90lei (12 batoane x 31g).
Gerlinéa Batoane Duo – Ciocolata sunt un rasfat complet de ciocolata alba si neagra, invelite in ciocolata neagra fina. Bogate in proteine, cu un continut redus de grasimi si imbogatite cu 5 vitamine (B1, B6, B9, PP si E), cu numai 127 kcal/baton. Pret recomandat: 36,90lei (12 batoane x 31g).
Gerlinéa Batoane Ciocolata – Zmeura sunt invelite in ciocolata neagra cu umplutura delicioasa de zmeura racoritoare. Au un continut redus de grasimi, bogate in proteine, o sursa naturala de vitamina C (102 kcal/baton). Pret recomandat: 36,90lei (12 batoane x 31g).
Le gasesti pe toate in marile lanturi de magazine, in retelele tip Plafar si pe www.nutrivita.ro.
*comparativ cu media batoanelor de ciocolata din piata
Frumusetea este o stare!
Fiecare dintre noi ne confruntam cu variatii ale siluetei pe parcursul vietii. Motivele luarii in greutate sunt destul de variate, dar pe majoritatea le putem controla:
– Stilul de viata si obiceiurile zilnice nesanatoase (consum ridicat de alimente cu aport caloric ridicat, nerespectarea meselor regulate, consum ridicat de zahar si grasimi, etc);
– Medicamentele – unele tratamente au acest efect secundar;
– Perioada de menopauza poate provoca cresteri bruste in greutate si atunci trebuie sa acorzi o atentie sporita stilului de viata, etc.;
– Rata metabolica scazuta datorata in principal lipsei de miscare.
Cel mai important lucru pe care trebuie sa il iei in considerare este faptul ca pierderea si mentinerea in greutate este un process de durata si implica multa determinare si dorinta de a-ti atinge scopul. Un stil de viata sanatos are la baza o alimentatie sanatoasa si echilibrata, respectarea meselor, hidratare si miscare.
Urmeaza sfaturile Gerlinéa, specialist in slabire pentru a echilibra o viata activa cu o silueta armonioasa.
Fie ca esti femeie, barbat, sedentar sau atletic, nevoile tale zilnice de energie vor fi diferite. Mai jos gasesti diferite nevoi nutritionale, adaptate fiecaruia:
Femei: intre 2000 si 2200 kcal pe zi
Barbati: 2400 – 2800 kcal pe zi
Sportivi: 2.500 – 7.000 kcalori (nivel ridicat) pe zi
Slabire: 1400-1800 kcal pe zi
Aportul energetic (calculat in Kcalorii) este asigurat de trei elemente nutritive: proteine, lipide si carbohidrati.
Aceste substante nutritive, care se gasesc in alimentele pe care le consumam, trebuie aduse corpului in proportii definite pentru a raspunde nevoilor acestuia:
Proteine: 10 la 20% din DZR (Doza Zilnica Recomandata)
Lipide: 35 pana la 40% din DZR (Doza Zilnica Recomandata)
Carbohidrati: 40 pana la 55% din DZR (Doza Zilnica Recomandata)
Desi aceste procente sunt utile pentru calcularea unei “ratii echilibrate”, acestea sunt mai dificil de pus in practica atunci cand iti doresti sa dezvolti meniurile zilnice.
Pentru a intelege mai bine, mai jos gasesti regulile de baza ale unei dietei echilibrate pe care e bine sa le adopti!
Regulile de baza ale unei alimentatii echilibrate:
Principiul de baza al dietei echilibrate este de a manca totul in cantitati rezonabile.
O alimentatie echilibrata nu se face per masa, ci este construita per zi, saptamana. Nu iti face griji daca exagerezi la o masa, doar incearca sa echilibrezi masa urmatoare.
Descopera cele 7 reguli de aur pentru a ajunge la o ratie standard ideala la 1800 kcal pe zi:
1. Sa ai un aport suficient de proteine (carne-peste-ou-soia), 1 portie (100g), la pranz si seara, pentru cresterea si mentinerea masei musculare. Suplimenteaza aportul de proteine cu batoanele proteice Gerlinea, ideale ca gustare sau ca inlocuitor de masa cand esti pe fuga.
2. Consuma alimente sau leguminoase amidonate: 150g pe zi
3. Consuma cruditati (fructe sau legume brute) la fiecare masa pentru un aport de fibre (tranzit bun), vitamine si minerale
4. Consuma 3 produse lactate pe zi pentru sanatatea oaselor.
5. Concentreaza-te pe paine integrala si painea cu cereale care sunt bogate in fibre, vitamine si minerale
6. Evitata grasimile gatite si, bineinteles, consumul de bauturi alcoolice
7. Hidratarea tot parcursul zilei ramane o nevoie de baza.
Acest material este unul informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomand sa consultati un medic specialist.