April 19, 2024

Ce poate fi mai frumos decat sa citesti copiilor povesti, sa ii duci prin intermediul cuvintelor intr-o lume magica, minunata, cu eroi curajosi si printese frumoase si diafane?

Momentul acela, cand copilului i se dezvaluie universul fantastic, este unic. Noi suntem cheile cu ajutorul carora copiii pot deschide usile acestor lumi.

Asociatia ESSU (Asociatia pentru Educatie in Stiinte Socio-Umane) prin programul #lecturEXPLORAM si Asociatia Lira Projects prin proiectul “Podul lui Sfredelus – Povesti de jucat si jocuri de povestit” vin in ajutorul nostru, al parintilor, cu o serie de povesti citite zilnic, in cadrul campaniei „Leapsa pe povesti” – #leapsapepovesti, de nume sonore precum Calin Goia, solistul trupei Voltaj, jurnalistul Adelin Petrisor sau  actrita Alina Teianu-Cocioran, dar si mai mulți parinti, bunici si voluntari din ONG-uri.

Aflata in plina derulare pana pe 1 iunie a.c, campania sustine prin lectura colectarea donatiilor pentru Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucuresti.

M-am alaturat si eu cu mare drag acestei campanii. Mai jos aveti textul si povestea, pe care am ales-o sa le-o citesc celor mici, postate pe pagina de facebook a Asociatiei pentru Educatie in Stiinte Socio-Umane.

“Suntem convinsi ca toate mamele au un dar special de a spune povesti, indiferent de cat de mari sau cat de mici sunt copiii lor. Si aceasta presupunere ne-a fost confirmata astazi de Tina Stana, cea care ne-a oferit lectura Craiasa albinelor, intr-o adaptare dupa Fratii Grimm, este mama unui adolescent de 16 ani. Cu toate acestea, Tina si-a amintit perfect care este timbrul potrivit pentru a capta atentia micilor urechiuse 🙂. Cu formare in stiintele comunicarii, Tina este, in prezent, media planner in cadrul trustului Ringier Romania. Le multumim si pe aceasta cale pentru sustinerea media a campaniei umanitare #leapsapepovesti.
Pe Tina o puteti citi si pe blogul sau, tinas.ro, pe care impartaseste ganduri si trairi speciale.
Credem ca lumea basmului este o lume fermecata, care ne incanta, deopotriva adulti si copii. Intr-o societate in care informatia circula extrem de repede sub apanajul noilor tehnologii si a noilor media, lumea basmului si a povestilor reprezinta calea spre (re)descoperirea adevaratelor valori umane, a unor modele comportamentale si a unor principii morale valorizante.
Intr-o forma neasteptat de profunda, ascunsa sub o simplitate aparenta seducatoare, descoperim azi sensurile unui nou basm scris de Fratii Grimm si va invitam sa raspundeti la intrebarile asociate textului:

  1. Cati feciori avea imparatul?
  2. Cum il numeau cei doi frati pe fratele lor mai mic?
  3. De ce voiau cei doi frati mai mari sa dea foc copacului si sa inabuse albinele?
    Cine duce #leapsapepovesti mai departe?

Aceasta campanie este initiata de Asociatia Lira Projects, prin proiectul Podul lui Sfredelus – Povesti de jucat si jocuri de povestit si Asociatia pentru Educatie in Stiinte Socio-Umane (ESSU), prin programul #lecturEXPLORAM.
Doneaza acum in contul Asociatiei pentru Educatie in Stiinte Socio-Umane: RO51INGB0000999910093425, pentru a sustine eforturile cadrelor medicale din Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu” de a mentine sanatatea copiilor nostri si a noastra, a tuturor!
Sumele donate vor fi utilizate integral pentru achizitia echipamentelor si materialelor de protectie si preventie necesare pentru stoparea raspandirii COVID-19.
Regulamentul campaniei poate fi accesat aici:
http://5spre10.ro/leapsa-pe-povesti/
http://podulluisfredelus.ro/leapsa-pe-povesti/
Playlist-ul cu toate inregistrarile audio din cadrul campaniei, incarcate pana in acest moment (se actualizeaza constant), il puteti gasi pe canalul nostru de YouTube si se numeste #leapsapepovesti.”

Craiasa albinelor – adaptare dupa Fratii Grimm. Lectura – Tina Stana

sursa foto: http://5spre10.ro/leapsa-pe-povesti/

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.