April 20, 2024

Mhmm… o ceasca de cafea fierbinte. La filtru, espresor sau la ibric.
Ii simti aroma de departe si nu poti sa-i rezisti. Savuroasa, delicioasa, cu gust bogat, in care detectam adesea arome subtile de fructe sau condimente din indepartata America Latina sau exotica Africa. Simpla, all black, cu lapte sau frisca, este doza de rasfat in orice anotimp. Cafeaua ne da energie si ne limpezeste mintea. Si ne imbunatateste memoria! Dar nu orice cafea…ci ecologica, de origine, din boabe selectionate si prajite artizanal. Este vorba despre DESTINATION – o cafea nou lansata la noi, pentru tine, familie, prieteni si un cadou inspirat de Sarbatori.

DESTINATION – nascuta din pasiunea pentru calatorii
Povestea acestei cafele incepe in 1999 cand pasiunea pentru calatorii si gastronomie (peste 140 de tari vizitate de unul dintre fondatorii marcii), s-a intalnit cu dorinta de a oferi iubitorilor de cafea o reteta cat mai curata, apropiata de origini, nestandardizata de industria alimentara, fara coloranti si conservanti sau procese chimice de fabricatie. Astfel a luat nastere DESTINATION. De la boabe atent selectionate de la cultivatori ecologici, respectand principiile comertului echitabil (pret corect al fortei de munca, neutilizarea copiilor la recoltare, pret corect fata de producator), la procesul de torefactie (cunoscut si drept prajire) artizanala lenta la Bordeaux, Franta, Destination intruneste toate calitatile unei cafele bune: este aromata, delicioasa, certificata ecologic, obtinuta din surse recunoscute si soiuri selectionate, cultivate pe plantatii sustenabile, recunoscute in lume pentru savoarea cafelei si calitatea solului in care cresc (Mexic, Peru, Brazilia, Columbia, Guatemala, Etiopia si Honduras).

DESTINATION – grija pentru detalii garanteaza calitatea in fiecare ceasca
Gama de asamblaje boabe sau macinata Destination cuprinde cafea din soiuri atent selectionate si asamblate precum Selection Pur Arabica sau Breakfast. Gama origini boabe sau macinata cuprinde produse ale caror boabe provin dintr-o singura sursa, cu gust si aroma unice ale respectivei zone de cultivare, precum Mexic, Peru, Honduras sau Etiopia. Torefierea lor se face artizanal, la Bordeaux, pe fiecare lot si cultura in parte, ceea ce amplifica savoarea si unicitatea fiecarui sortiment. Ambalarea se face local, punga de cafea fiind prevazuta cu valva de prospetime. Dupa deschidere, se recomanda pastrarea bine inchisa a pungii, in raftul cel mai de jos al frigiderului.

De ce sa incercati DESTINATION?
Pentru ca fiecare ceasca te poarta cu gandul spre destinatii exotice, unde poate ca ai fost sau ai vrea sa ajungi. Asemeni vinului bun, caruia oenologii ii pot identifica – dupa gust – originea, DESTINATION poarta in ea savoarea locului din care provine: platoul inalt mexican, solul vulcanic al Anzilor peruani sau al Etiopiei, gradinile insorite ale Columbiei, livezile Guatemalei sau din pamantul fertil din Honduras. Astfel, fiecare zi cu DESTINATION e ca o promisiune de calatorie memorabila.

Sortimente de cafea DESTINATION recomandate:

ASAMBLAJE

SELECTION PUR ARABICA 250G boabe – ROTUNDA SI ECHILIBRATA
SELECTION PUR ARABICA 250G macinata – ROTUNDA SI ECHILIBRATA
MIC DEJUN 250G macinata – PUTERNICA SI GENEROASA

ORIGINI
MEXIC 250G măcinata – ROTUNDA SI GENEROASA

INSTANT
MIC DEJUN 100G solubila liofilizata – PUTERNICA SI GENEROASA

Unde gasim cafea DESTINATION: la raionul de BIO din Equilibrium Mega Image, in magazinele Profi premium si online, pe www.nutrivita.ro. In curand si in alte magazine.

Stiai ca?
… 77% dintre romanii citadini beau cafea cu regularitate, cam 2 cesti pe zi?
… 40% dintre romani prefera cafeaua preparata traditional, la ibric?
… in Romania, in 2018 s-au consumat peste 34,000 de tone de cafea?

Cafeaua este un excelent antioxidant si imbunatateste memoria pe termen lung

Un studiu realizat la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore, sugereaza ca o doza de 200 mg de cofeina creste capacitatile cognitive si memoria pe termen lung. La studiu au participat 160 de persoane cu varsta intre 18 si 30 de ani. Subiectii care au primit o pastila de 200 mg de cofeina au avut rezultate mai bune la testele de memorie comparativ cu cei care au primit placebo. Interesant este faptul ca la 200 mg performantele au fost mai bune decat la 100 mg de cofeina, dar au ramas aceleasi la doze mai mari – de 300 mg. Asadar, pentru consolidarea memoriei avem nevoie de cafea in doze moderate.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.