March 29, 2024

Am vazut ieri “Mal de pierres” cu Marion Cotillard in rolul principal, in regia lui Nicole Garcia. Trebuie sa spun ca timp de doua ore, cat dureaza filmul, am trecut, cum probabil era si firesc, printr-o multitudine de stari.

Asa cum ati inteles deja, este un film francez, cu frumoasa si talentata Marion Cotillard, ce intruchipreaza femeia din perioada imediat urmatoare celui de-al doilea Razboi Mondial. Dar nu contextul politic este important, ci conditia de atunci a femeii in societate, mai cu seama daca femeia in cauza era un spirit liber.
Povestea este despre iubire neimplinita, despre umplerea unui gol, despre pasiuni arzatoare, despre negare, despre iubire nebuna dusa la extrem.

Gabrielle accepta casatoria impusa de parinti pentru a evita internarea sa intr-un ospiciu. Jose, sotul, ii accepta toate capriciile si regulile, inclusiv cea legata de iubire sau, mai degraba, hotararea de a nu-l iubi vreodata.
In urma unei crize renale, Gabrielle se interneaza intr-un centru de tratament pentru 6 saptamani, centru in care avea sa cunoasca dragostea cea mare, adevarata dragoste sau, cel putin, asa credem. Firul povestii ne poarta catre un final abrupt, neasteptat, dramatic.

Nu v-am spus tot, ci atat cat sa va starnesc interesul. Daca sunteti amatori de drame si de povesti frumoase, fie ele si dureroase, cu sau fara happy end, vi-l recomand.

Mai jos trailerul:

sursa foto: http://www.imdb.com/title/tt3794028/

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.