April 24, 2024

S-au spus atatea despre dezamagire, incat ma intreb ce ar mai fi de adaugat. De-a lungul vietii, am trait atatea, incat nu le mai stiu numarul.

Cred, mai degraba, ca eroarea sta in fiecare dintre noi si asta numai pentru ca avem asteptari. Englezul se ghideaza dupa expresia “no expectations, no dissapointments”. Am ajuns ca abia acum, la maturitate, sa inteleg acest lucru. Dar, sa fie clar, abia l-am inteles, nu-l si aplic. Cred ca tine si de constructia fiecaruia dintre noi.

Exista dezamagiri si mari dezamagiri. Cu prima dezamagire m-am confruntat la gradinita, atunci cand partenerul meu de dans, s-a tot fofilat in incercarea de a-si schimba partenera, adica pe mine, ca intr-un final, printr-o serie de imprejurari, sa ajunga tot la mine. Asta a fost prima mea dezamagire si odata cu ea a venit si un sentiment de respingere fata de Eduard, colegul meu de atunci, oricat de prietenos s-a purtat ulterior cu mine.

Asta a fost startul dezamagirilor mele. 🙂

Caci, apoi, de-a lungul vremii, au tot venit, mai mici sau mai mari, dar am trecut peste ele cu demnitate, fara sa ma dezumanizez, fara sa urasc.

Cele mai mari dezamagiri sunt cele care vin de la oameni in care ai investit sentimente. Cand admiri, respecti si apreciezi acea persoana, te gandesti ca ar fi imposibil sa te raneasca pentru ca inteligenta nu i-ar permite asta. Si exact atunci, bam, te plesneste in moalele capului, de te arunca intr-un abis in care ai senzatia ca nu ai nimic de care sa te prinzi, ca te tot duci si ai pierdut demult controlul. Din fericire, cand cred ca nu mai exista vreo speranta, reusesc intotdeauna sa ma agat de ceva si, treptat-treptat, sa ma catar si sa ies la lumina.
Toate bune si frumoase, doar ca dezamagirile astea succesive m-au facut sa nu mai pot sa imi deschid sufletul decat dupa perioade lungi de timp si atunci foarte putin, sa par in ochii celorlalti aroganta, fitoasa, distanta.
Esenta sufletului meu nu o mai stie nimeni, aleg ca cei din jur sa ma perceapa cum o fi, fara sa ma mai intereseze.
Oricum, oamenii a caror parere mai conteaza sunt foarte putini.

sursa foto: http://axxon.deviantart.com/

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.