April 19, 2024

In noaptea aceasta, inainte sa luam Lumina Sfanta a lui Dumnezeu, ar trebui sa ne luam cateva minute de liniste, astfel incat sa o primim cu inima curata, cu sufletul deschis, dar, mai ales, cu toata fiinta noastra.

sursa foto: pinterest.com
sursa foto: pinterest.com

Noaptea Invierii este, de fapt, un simbol al vesniciei si curatarii interioare. Odata cu Lumina, toata bunatatea Universului paseste in noi, iar noi ar trebui sa o acceptam si sa o urmam in fiecare zi a vietii noastre viitoare.
Eu insami, in ultimele saptamani, am inteles ca trebuie sa fiu recunoscatoare pentru tot ce primesc, sa invat ceva din toate care vin, chiar si din acele momente in care viata ma ingenunchiaza. Am in jurul meu oameni a caror durere este de mii de ori mai mare decat a mea, dar care sunt demni si lupta pentru viata cu zambetul pe buze, atat cat suferinta le permite. Sunt oameni foarte puternici pentru ca altfel Dumnezeu nu le-ar fi dat sa “care” atatea.
In noaptea aceasta ar fi bine sa ne rugam nu doar pentru noi si pentru cei pe care ii iubim, ci si pentru cei care au acum mai multa nevoie de ajutorul Divinitatii decat noi. Si, poate, odata cu reinnoirea nu mai uram cu atata inversunare, nu mai facem rau celor din jur, nu mai dispretuim, nu mai ranim.
Macar acum sa fim impreuna indiferent de distantele fizice, culturale, religioase, caci sufletele sunt suflete, indiferent de circumstante.
Asadar, dragilor, va doresc sa aveti un Paste cald, copiii, fie ca sunt ai vostri sau ai apropiatilor, sa va umple urechile cu rasetele lor, caci nimic nu e mai curat decat zambetul unui copil, iar fiecare lacrima varsata de-a lungul timpului sa se transforme in implinire!

Paste Fericit!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.