April 24, 2024

In momentul in care luati hotararea de a adopta sau a achizitiona un catel dintr-un magazin specializat, va incepe o viata noua atat pentru dumneavoastra si intreaga familie, cat si pentru micul patruped cu blana. Pentru ca puiul de caine sa se dezvolte armonios si sa creasca intr-un mediul propice, aveti nevoie de diverse tipuri de accesorii ce ii vor contura acestuia personalitatea.

De cele mai multe ori, stapanii sau copiii familiei sunt tentati sa ia noul sosit in pat. Insa, acest lucru este contraindicat deoarece catelul se va obisnui rapid si va considera ca ocupa un loc special printre membrii familiei. De aceea, este important sa ii oferiti o alternativa buna sub forma unui pat sau o perna moale si calduroasa si care sa ii ofere confortul necesar din timpul noptii, dar si siguranta ori de cate ori vrea sa fie singur sau sa se relaxeze. Este important ca patul cainelui sa aiba dimensiunea la care poate ajunge patrupedul cand va deveni adult si sa nu fie asezat intr-o zona cu un nivel ridicat de umiditate sau de ventilatie.

pet1

Dupa ce locul de dormit a fost pus la punct, iar catelul a invatat unde trebuie sa doarma, va trebui sa va ocupati de educatia lui in ceea ce priveste plimbarea de dimineata obligatorie. Este obligatoriu ca juniorul sa aiba toate vaccinurile la zi inainte de a fi scos afara. Apoi, la 10-15 minute dupa ora mesei, catelul va fi scos afara pentru a-si face nevoie fiziologice. Pentru ca plimbarea sa aiba loc in conditiile dorite, catelul va face cunostinta cu zgarda si lesa cu care va trebui sa se obisnuiasca. Dresajul va fi efectuat de o singura persoana din familie, ingaduitoare, iubitoare, dar ferma.

pet2

Cand doriti sa alegeti zgarda potrivita, aceasta trebuie sa fie dintr-un material rezistent si moale
, astfel incat sa fie purtata de caine ori de cate ori este nevoie. In schimb, lesa va fi aleasa in functie de lungimea sa, dar si tinand cont ca materialul din care este confectionata sa fie rezistent la uzura. Pentru a evita ca patrupedul sa traga de lesa si sa isi provoace rani datorita zgarzii, va trebui ca zgarda sa fie aplicata la o distanta de 2 degete de circumferinta gatului.

In cazul in care cainele face parte dintr-o rasa agresiva, este indicat sa achizitionati o botnita. Avand in vedere ca acest accesoriu are o dimensiune prestabilita, botnita va fi aplicata numai cand cainele va implini 6 luni-1 an, perioada in care isi va scoate la iveala personalitatea. Botnita va fi utilizata numai in cazul in care cainele va fi scos la plimbare sau daca vor veni persoane necunoscute in vizita la dumneavoastra.

pet3

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.