March 29, 2024

Am citit in urma cu ceva timp <<Fiul risipitor>> de Radu Tudoran. O poveste de dragoste in care Ea – Eva se lasa condusa de sentimentele pentru El – Fiul risipitor. Este o carte despre daruire totala, este povestea fiului risipitor care pleaca si care de fiecare data se reintoarce la Eva, iar ea il urmeaza peste tot, orbita de dragostea ce i-o poarta. Mi-a placut mult. Lasand la o parte ca ar putea fi catalogata drept o carte siropoasa, imi place pentru ca desi e scrisa de un barbat, autorul intelege perfect femeia indragostita, ii intelege simturile, gandirea, chiar si actiunile.
Am ales, mai jos, cateva citate care s-au pliat pe sufletul meu. fiul risipitor

“- N-ai dormit?
– Nu.
– Ce-ai făcut?
– Te-am iubit.”

“Îl cuprinse in brate si îl stranse tare. Ar fi vrut sa-l zgaltaie putin, poate asa si-ar fi regasit mai usor datele ei din trecut.
– Suntem cam straini, zise. E frig, nu? Fă ceva, da-mi putin din sangele tau, sa ma incalzesc. Ajuta-mi sa fiu fericita ca sunt aici.
I se parea excesivă, ca de atatea ori. Ce putea face la o ora cand cel mai bine este sa dormi? O aseză cu capul pe pieptul lui, apoi o inveli. Era concesiv.
Ea isi spunea: “Nu trebuie sa dorm! Nu trebuie sa raman cu mine singura. Trebuie sa ma tin asa, inlantuita de el, pana la sfarsitul ultimului sfarsit!”
– Eva, ce vrei sa-mi spui? Ce nu stii?
– Nimic de la plecarea mea.
Se gandea: “Nimic de la plecarea lui! Si acum vine, si daca vine, il urmez, fara sa stiu pana unde ma va duce si pentru cat timp!”

“Primul ceai, prima sărutare, prima întâmplare de dragoste, toate sunt la fel: nu poţi niciodată să le simţi gustul.”

“- Ce aştepţi de la mine?
– Pe tine!”

“Nu avusese arme să lupte cu el, n-avea arme să lupte cu nimeni.”

“Tine-ma aici cat vrei, si cand nu ma mai vrei, spune-mi sa ma duc”

“Am pierdut tot odată cu plecarea ta, dar m-am păstrat pe mine.”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.