April 23, 2024

Am tot vazut zilele astea fel si fel de materiale in presa scrisa si emisiuni la tv despre femei care sunt batute de barbatii din viata lor. De laudat aceasta campanie de awareness.

Personal nu o sa pot intelege, absolut niciodata, o femeie care ramane cu un barbat care o bate. Si nu vorbesc aici de bataia regulata, ci chiar si o singura data. Pentru ca, un barbat care loveste o data, fii sigura ca o va face si mai tarziu.
Nu pot si nu vreau sa accept niciun fel de motiv pentru care nu poti parasi acel barbat. De ce? Pentru ca il iubesti? Dar el daca a fost capabil sa te loveasca, crezi ca e capabil sa te iubeasca? Pentru copii? Crezi ca le e mai bine copiilor tai sa vada cum esti maltratata, sa te vada suferind? Cred ca, mai rau le faci copiilor tai. Pana la urma pot creste si fara cei doi parinti, sub acelasi acoperis. E adevarat, la noi societatea inca blameaza femeia singura cu copii. Chiar daca vrem sa parem o societate care a evoluat, tot mai avem undeva in subconstient ideea conform careia, mai bine stai langa barbatul tau, indiferent cum e el, pentru ca e al tau si oricum altul mai bun nu gasesti.
Gresit. Total gresit.
Sunt sigura ca orice femeie poate gasi in ea puterea de a pune punct si de a o lua de la capat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.