March 28, 2024

In plina invazie a alimentelor tratate chimic si gust obtinut artificial, in ultima perioada produsele bio-eco-organice castiga teren si la noi. Desi oferta nu este la fel de bogata ca in Franta sau Germania, pe rafturile din magazine am remarcat cateva marci europene de top precum Bjorg, ce reprezinta alternativa naturala, echilibrata, sanatoasa, 100% organica, a preparatelor preambalate, gourmet.

Cu peste 200 de produse impartite pe 6 categorii (cereale pentru micul dejun, biscuiti si galete, crackeri si painici, mai multe feluri de lapte vegetal, sucuri de legume si fructe, cuburi vegetale si mese la plic) BJORG are cate ceva bun, sanatos si delicios pentru toata familia.
Lansat in Franta, in urma cu peste 30 de ani, BJORG este unul din pionierii alimentatiei BIO, astazi prezent in peste 35 de tari in lume, printre care si Romania. Toate produsele brandului sunt certificate ecologic, din ingrediente nemodificate genetic, fara pesticide, fara conservanti sau coloranti artificiali, conform legislatiei in vigoare. Ingredientele selectionate din produsele BJORG sunt bogate in vitamine si minerale, oferind preparatelor o valoare nutritiva ridicata. Toate poarta marca AB (produs organic in Franta) si certificarea UE.
Pentru garantarea originii ecologice a alimentelor, organisme independente aprobate la nivel European sunt responsabile de testari repetate, in toate etapele de productie si de verificarea indeplinirii stricte a conditiilor si specificatiilor acestui tip de alimente. In plus, produsele BJORG sunt testate periodic pentru depistarea urmelor de pesticide, absentei ingredientelor modificate genetic, micotoxinelor, cercetarea valorii nutritionale etc.

De ce avem nevoie sa adoptam o alimentatie mai aproape de natura, bio?
• Pentru sanatatea noastra. Produsele eco-bio sunt cultivate fara pesticide si fara interventii genetice.
• Pentru mediu. Produsele ecologice nu contamineaza solul cu fertilizatori chimici si astfel produc mai putin gaz de sera, protejand biodiversitatea, sub toate aspectele.
• Pentru gust. Mancarea bio ofera garantia gustului autentic si natural, fara arome artificiale si potentiatori chimici.

Preparatele marca BJORG au un profil nutritional special. Cerealele folosite la prepararea lor sunt integrale sau semi-integrale, iar restul de ingrediente putin sau deloc rafinate. Fara grasimi hidrogenate. Fara coloranti sau conservanti.

O pauza dulce
Brandul BJORG cuprinde o varietate larga de biscuiti ecologici, simpli, cu umpluturi din fructe sau ciocolata. Biscuitii sunt copti din ingrediente atent selectionate pentru un beneficiu nutritional maxim. De exemplu, biscuitii umpluti cu ciocolata neagra sunt facuti din faina integrala, iar ciocolata e cat se poate de adevarata, plina de magneziu… Mhmm – organic e delicios!

De incercat:

Biscuiti umpluti cu ciocolata neagra, 150g – Biscuiti crocanti din cereale integrale, bogati in fibre, cu zaharuri nerafinate, fara ulei de palmier. Sursa de fier si magneziu. Cu o delicioasa umplutura de ciocolata, pentru si mai multa placere.


Pret recomandat: 18,5 lei pe www.nutrivita.ro

Sfat: Incearca o gustare echilibrata si satioasa din 2 biscuiti + 1 fruct de sezon + 1 pahar cu lapte de migdale.

Un mic dejun altfel

Este o masa importanta pentru energia intregii zile si sanatatea pe termen lung. Renunta la branzeturi si mezeluri de 2 ori pe saptamana si incearca cerealele BJORG: bogate in fibre, vitamine, minerale si carbohidrati complecsi, ofera senztia de satietate si o alternativa sanatoasa, potrivita pentru toate gusturile si varstele.

De incercat:

Granola Mango-Caju 350g (cca 8 portii) – Un mix crocant si savuros, sursa de fibre. Fulgii de ovaz integral sunt glazurati cu zahar de trestie nerafinat. Amestecul obtinut se da la cuptor, de unde se scot pepite de cereale crocante si aurite. Acestea se asezoneaza cu un amestec generos de mango, bucati de nuca de cocos si de caju.

Pret recomandat: 26,9 lei pe www.nutrivita.ro

Sfat: Amesteca 2 linguri de granola cu un pahar mic de iaurt grecesc 10%. Yammy!!

Ajutoare BIO in bucatarie

Chiar daca gatim acasa, nu toate ingredientele ofera aceleasi substante nutritive/beneficii pentru organism. De aceea e bine sa folosim in proportie cat mai mare alimente de provenienta sigura sau ecologice/bio.

De incercat:

Cuburi condimente pentru mancaruri 6x11g – partenerele ideale ale oricarei mese delicioase. Un amestec subtil de legume si mirodenii, cubul da savoare oricarui fel de mancare, indiferent ca e vorba despre carne, sosuri, supe, orez sau paste.

Pret recomandat: 8,8 lei pe www.nutrivita.ro

Sfat: Incearca acest ingredient secret la sote-urile de legume, vei obtine un gust plin, desavarsit.

Produsele se gasesc la raionul BIO in retelele de magazine si pe www.nutrivita.ro.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.