March 29, 2024

Cand am plecat de acasa, de la mama, aveam o gramada de visuri in traista. Dezamagita de o prima iubire, eram convinsa ca venirea mea la studii in Bucuresti va insemna inceputul unei noi vieti, departe de oraselul linistit de provincie, departe de orice privire ce mi-ar fi provocat durere, dar cu multe, multe sperante si visuri, asa cum spuneam.

Anii au trecut, repede, mult prea repede si s-au adunat alte visuri si alte sperante, multe alte dezamagiri, nu chiar atat de multe, dar suficiente. Am fost fericita in aceeasi masura in care am fost si nefericita. Am primit lucrurile ca intr-o balanta. Niciodata mai mult, niciodata mai putin. Nu degeaba se spune ca Dumnezeu nu-ti da mai mult decat poti duce. Am gresit mult, dar am si invatat foarte mult. Nici nu as fi putut altfel, pentru ca asa e viata, plina de invataminte.

Iata-ma azi, in jur de 40 de ani, cu un baiat care a inceput deja sa ma depaseasca in inaltime si care astazi implineste 15 ani.
Cand ii vad fata senina inca, nici nu mai conteaza ce a fost pana acum. Nu mai conteaza problemele, supararile, lacrimile sau durerile.

Este cel mai bun lucru pe care Dumnezeu mi l-a dat. Este, poate, mai mult decat mi-as fi dorit. Un copil cuminte, responsabil, prea responsabil mi-ar spune cineva ( 🙂 ) si tare frumos in suflet.

Cred ca pentru toti parintii, copiii lor ar trebui sa le fie aer, iar daca nu le sunt poate ar trebui sa se uite putin in inima lor. Nu pot intelege cum in secolul in care traim, mai sunt femei care isi lasa copiii din brate, abandonandu-i. Nu vreti copii, nu-i faceti! E foarte simplu. Pentru asta si-au stors creierii cercetatorii din domeniu: au inventat prezervative, sterilete, anticonceptionale si multe altele.

Ce-i doresc eu copilului meu, astazi, cand implineste 15 ani? Sa aiba mereu cerul senin deasupra, sa isi realizeze toate visurile, sa rada si sa ii fie inima usoara! Sa iubeasca mult, pe cine vrea el si ce vrea el, sa fie iubit, sa aiba viata lunga si frumoasa! Sa aiba copii, care la randul lor ii vor fi aer si cand o sa fie batran sa se uite inapoi, la viata lui, cu zambetul pe chip si in suflet!

La multi ani, copil frumos!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.