March 28, 2024

De câte ori nu te-ai gândit ca de mâine începi sa alergi? Sau sa mergi la sala? Poate ca ti-e greu dupa o zi obositoare la serviciu sau aproape îti dai sufletul dupa o ora de efort sustinut. Si ISOSTAR stie asta. Îi sustine pe sportivii de performanta înca din 1977, indiferent de sportul practicat sau nivelul de performanta. Batoanele, gelurile sau bauturile hidratante ISOSTAR sunt obisnuite în nutritia campionilor, de ce sa nu le încerci si tu, mai ales ca au doar ingrediente alimentare în compozitie?

Se stie ca, pe lânga antrenament, motivatie si forma fizica, alimentatia este foarte importanta în maximizarea rezultatelor sportive. O dieta echilibrata contribuie la îmbunatatirea performantei si ajuta recuperarea, limitând accidentarile musculare ce pot interveni în timpul exercitiilor, chiar daca nu faci sport de performanta. Fie ca participi la maraton sau pur si simplu alergi, înoti, mergi la sala sau cu bicicleta ori te antrenezi pentru întreceri sportive diverse, organismul are nevoi nutritive speciale în timpul unui efort sustinut sau dupa acesta. De peste 40 de ani, nutritionistii de la ISOSTAR îti propun produse din simple, gustoase, exclusiv din ingrediente alimentare si usor de strecurat în geanta de antrenament. Fiecare produs tine cont de:

1. Momentul de consum: înainte, în timpul, dupa efortul sportiv;
2. Nivelul de performanta (gradul de tehnicitate) si stilul de viata: practic, natural, sanatos, gustos.
3. Nevoile tale de sportiv: hidratare, energizare, dezvoltare musculara, recuperare.

BATOANELE ISOSTAR PENTRU REZISTENTA LA EFORT SI RECUPERARE RAPIDA 

Poate ca ti s-a întâmplat adesea, exersând în aer liber sau la sala, sa simti ca nu mai poti sa continui, dupa doar câteva zeci de minute… Este adevarat, rezistenta la efort e data de nivelul de antrenament, dar optimizarea rezervelor de glicogen poate face diferenta. Rezervele organismului fiind limitate, trebuie sa te asiguri ca pentru eforturile de lunga durata si intensitate ai la indemâna un baton energizant, pentru mentinerea nivelului glicemic si alimentarea muschilor. În acest fel rezisti mai mult timp la efort, iar starea de oboseala se instaleaza mult mai târziu.

Cu cereale crocante, ciocolata, banane, merisor, caise, alune sau guarana, batoanele Isostar sunt delicioase, îti refac rezervele de energie si te ajuta sa îti depasesti limitele, sportivii le folosesc de mult.
Isostar a fost votat recent de consumatorii români drept nr. 1 la categoria Batoane Sport, pentru ca „ofera cel mai înalt nivel al calitãtii potrivit opiniei si experientei personale”. Batoanele Isostar au obtinut prestigioasa medalie a calitatii QUDAL 2018-2019, conform Institutului de cercetare ICERTAS Elvetia.
Batoanele energizante Isostar se recomandã eforturilor sportive de anduranta (efort mai mare de 60-90 minute) sau chiar în timpul activitãtilor sportive preferate pentru evitarea oboselii. Acestea sunt fabricate din ingrediente exclusiv alimentare. Produsele sunt testate si controlate, având garantia anti-doping Isostar Clean Engagement.

Batoanele Isostar High Energy (3x40g, 158kcal/40g) au în compozitie carbohidrati simpli si complecsi, cu eliberare lenta, pentru cresterea rezistentei. Sunt bogate în vitamine (E, C, B1, B2, PP, B6) destinate nevoilor particulare ale organismului în efort si au continut redus de grasimi, fiind usor de digerat. Le gasesti la raionul dietetice din supermarket, în magazine de echipament sportiv sau în locatii de sport, în 3 variante delicioase, perfecte pentru consum înaintea si în timpul sesiunilor de antrenament ori competitiilor: Baton Sport Banane, Stafide si Merisoare, Ciocolata.

Batoanele Isostar Cereal Max Energy (3x55g, 217 kcal/baton) reprezinta portia perfectã de nutrienti pentru o zi din viata unui sportiv, în proportia recomandatã de nutritionisti: 16% proteine ce contribuie la mentinerea masei musculare, 60% carbohidrati simpli si complecsi ce îti aduc necesarul de energie, 23% lipide, energie suplimentarã pentru efortul sportiv prelungit. Cereal Max sunt bogate în vitamine: C, E si B2 (protectie antioxidantã a componentelor celulare), vitamina B6 (functionarea normalã a globulelor rosii din sânge, cu rol esential în oxigenarea tesuturilor musculare, vitamina C (reduce oboseala). Le gasesti în doua variante: Alune-Ciocolata si Mere-Caise  
Batoanele Isostar ENDURANCE + (3x40g, 156 kcal/baton) sunt ideale în sporturile de anduranta ce presupun efort intens si prelungit (mai mult de 2 ore). Sunt batoane delicioase, în special apreciate de sportivii de top pentru gustul bun si beneficiile nutritive.

Batoanele Isostar Reload Energy (6x23g, 95kcal/baton) sunt ideale pentru recuperarea mai rapida dupa efort. Astfel, în intervalul de cca 30 de minute dupa efort, exista o fereastra metabolica, în care organismul are nevoie, pe lânga hidratare, de un mix de carbohidrati (pentru refacerea rezervelor de glicogen) si proteine (pentru protectia musculara). Isostar te ajuta sa scurtezi perioada de recuperare dupa efort.

Batoanele Isostar High Protein 25% sunt bogate în proteine (25%), cu un continut bogat în vitamine: B1, B2, B6, C, E si PP, favorizând dezvoltarea fortei fizice si a musculaturii. Se pot consuma (însotite de o bautura) în timpul exercitiilor si la 15 minute dupa terminarea lor. Se gasesc în doua variante: Capsuni si Alune (133kcal/35g/baton)

Batoanele Isostar Essential Energy (125 kcal/35g) sunt delicioase batoane energizante vegane, de post. Sunt o sursa excelenta de carbohidrati din fructe (62,3% pasta de curmale, 15% fulgi de ovaz integral) si contin tiamina (vitamina B1) cu un rol important în metabolismul energetic. Se pot consuma înaintea sau în timpul antrenamentelor sau competitiilor. Se gasesc în doua variante: Banane sau Cacao
Le poti gãsi pe toate în marile lanturi de supermarket, magazinele de echipament sportiv, salile de fitness sau sportive selectionate, magazinele DM si online, pe www.nutrivita.ro

Suplimentele alimentare nu trebuie sa înlocuiasca o alimentatie echilibrata si un stil de viata sanatos. A se consuma în cadrul unei alimentatii variate si echilibrate si a unui stil de viatã sãnãtos.

Aflã mai multe pe www.nutrivita.ro, unic importator si fb/IsostarRomania.

SFATUL ISOSTAR

Faci sport? Nu neglija alimentatia! (Antonela Manac, multipla campioana nationala la triatlon)
Carbohidratii. Ai auzit de pasta-party înainte de un mare eveniment sportiv? Nu este doar o legenda printre sportivi, dar si un îndemn specific pentru pregatirea participantilor la competitie. Asta pentru ca hidratii de carbon sunt cuvintele magice în nutritia sportiva.

Acestia sunt o sursa rapida de energie în timpul efortului fizic. Sunt preferati carbohidratii complecsi, adica fainoasele integrale. Glucoza continuta în ele redau muschilor energia de care au nevoie. Organismul nu poate stoca decât cantitati mici de glucoza, rezerve care sunt imediat consumate în timpul exercitiului intens, de aceea e important sa ne refacem rapid stocul de glucide.
Proteinele. Proteinele sunt esentiale pentru masa musculara. Alimentele bogate în proteine sunt pestele, carnea sau soia (proteine vegetale). Daca tii o dieta proteica, nu uita sa bei multe lichide, acesta fiind singurul mod în care reziduurile proteice pot fi eliminate din organism pe cale renala.
Lipidele. Lipidele îti dau energie si sunt implicate în numeroase procese metabolice. Alimentele cele mai bogate în lipide sunt uleiurile, grasimile, untul, brânza. Ideal de consumate în portii mici, asemeni carbohidratilor simpli (zaharul) daca tii la silueta si vrei pachetele de muschi, nu de grasime.
Si acizii grasi (componentele lipidelor) pot fi folositi ca sursa de energie. Ei provin din tesutul adipos si iau locul carbohidratilor în prelungirea si moderarea intensitatii exercitiilor. Daca exercitiul dureaza 30 minute, doar 10% din energie este furnizata de lipide. Daca dureaza 3 ore si jumatate, 60% din energie provine din lipide.

Stiai ca?…
În perioade de efort fizic intens, specialistii recomanda o dieta cu mai putine grasimi si mai multe glucide complexe (paste, orez)? În timpul exercitiilor, muschii au nevoie de „carburant”, respectiv glucoza si/sau acizi grasi, pe care corpul îi converteste în energie mecanica.
Glucoza este stocata în organism sub forma de glicogen, în muschi si ficat. Rezervele de glicogen sunt mici (250-400 g) si practic se epuizeaza dupa 30-90 minute de exercitii (în functie de intensitatea lor). Scaderea zaharului în sânge este resimtita ca foame sau ca senzatia de „scurgere”.
O excelenta sursa de carbohidrati simpli (energie rapida) si complecsi (eliberare lenta în timp) o reprezinta batoanele energizante sau proteice de la Isostar, liderul nutritiei sportive în Europa, de peste 40 de ani. Din ingrediente exclusiv alimentare, acestea te ajuta sa-ti cresti rezistenta la efort în mod usor si convenabil.
Descopera-le pe toate pe www.nutrivita.ro sau la raionul de produse dietetice din supermarket, în magazinele cu echipament sportiv, sali de fitness si sport.

 

Acest material este unul informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomand sa consultati un medic specialist.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.