April 25, 2024

Ajunsa la 84 de ani, Sophia Loren, nascuta Sofia Villani Scicolone, este, dupa parerea mea, simbolul feminitatii absolute. Legendara actrita, care declara ca tot ce vedem se datoreaza celebrelor spagetti, a fost remarcata pe cand avea doar 14 ani, de catre celebrul producator de film, Carlo Ponti, ce avea sa ii devina mai tarziu sot, in ciuda diferentei de varsta de 22 de ani.

Primul rol a fost unul de sclava, in Quo Vadis? , in 1951. Apoi, cu inca cateva roluri marunte, ajunge sa fie din ce in ce mai apreciata ca actrita si nu neaparat pentru frumusetea ei speciala. Filme precum Houseboat, 1968, It Started in Naples, 1960, The Pride and the Passion, 1957, Boy on a Dolphin, 1957, The Key, 1958, Lady L, 1965, i-au adus recunoasterea internationala si numeroase premii.

In 1962, castiga Premiul Oscar pentru Cea mai buna actrita cu filmul Two Women, regizat de cel care i-a incredintat mai multe roluri de-a lungul carierei sale, Vittorio De Sica, si caruia ii este recunoscatoare, asa cum a afirmat de atatea ori, pentru cariera ei cinematografica. Acestui mare premiu li se mai adauga si altele, nu mai putin importante, cum ar fi Cannes, Ursul de Aur, Silver Shell, Volpi Cup, BAFTA.

Sex simbol al anilor ’50 – ’70, actrita cu ochi migdalati, talie de viespe si forme voluptoase si-a fascinat partenerii de platou. De altfel, celebrul Cary Grant se indragosteste nebuneste de ea si o cere in casatorie. Actrita, care nu putea ramane indiferenta la avansurile si romantismul lui Grant, alege, in cele din urma, sa se intoarca in Italia, la Carlo Ponti.

Intr-un interviu acordat revistei Vanity Fair in 2014, cu ocazia lansarii biografiei sale “Yesterday, Today, Tomorow”, Sophia Loren declara: “A fost o perioada agitata din viata mea. Mi-era foarte greu sa plec din America pe atunci. Cary Grant se indragostise de mine si voia sa se insoare cu mine, dar asta ar fi insemnat sa-l parasesc pe Carlo (Ponti) si sa creez un scandal urias. Presa americana a fost foarte cruda cu Ingrid Bergman cand si-a parasit sotul si mi-a fost frica de reactia lor, daca as fi parasit Italia.”
Iar despre Cary Grant spunea: “Era un barbat minunat. Cel mai elegant si incantator pe care l-am intalnit. Extrem de chipes. Genul de barbat care-ti facea inima sa stea, cand intra intr-o incapere. Se misca ca un dansator, ca si cum dansa in aer. In plus, avea un simt al stilului extraordinar si era si foarte romantic. Asa cum poate fi cineva care iti trimite sute de flori dintr-o data.”

Nicio actrita italiana n-a ajuns vreodata la o asemenea popularitate internationala. Fericirii aduse de succesul profesional i se adauga cea a maternitatii, cand se nasc cei doi fii Carlo Jr. in 1968 si Edoardo în 1973. Astfel ca, decizia de a ramane alaturi de Ponti i-a adus implinirea pe care si-o dorea.

Cu Carlo Ponti s-a casatorit de doua ori, prima data in septembrie 1957, dar, din moment ce, in acea perioadi, divortul nu era legal in Italia si astfel cuplul risca sa fie acuzat de concubinaj (Loren) si de bigamie (Ponti), cei doi au emigrat în Franta unde au devenit cetateni francezi si Ponti a putut sa divorteze de sotia lui, Giuliana Fiastri, si s-au casatorit pe data de 9 aprilie 1966 la Sevres (Franta).

Cei doi au fost impreuna din 1957 pana in 2007, la disparitia acestuia.

Astazi, la 84 de ani, actrita isi pastreaza inca frumusetea, este o femeie activa, plina de energie. De altfel, in urma cu putini ani, cand avea 77 de ani, a pozat pentru celebrul Calendar Pirelli.

Iat-o mai jos in 10 fotografii vintage.

 photo sophia.jpg

 photo sophia2.jpg

 photo sophia1.jpg

 photo sophia5.jpg

 photo sophia4cary grant.jpg

 photo sophia6.jpg

 photo sophia9.jpg

 photo sophia8.jpg

 photo sophia7.jpg

 photo sophia10.jpg

sursa foto: pinterest.com

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.