Pet Fest si Anatolian Food Festival, evenimentele weekendului din Parcul Titan

Am fost in acest weekend la doua evenimente in Bucuresti, Pet Fest si Anatolian Food Festival, ambele in Parcul Titan.

Pet Fest are loc pe Insula Cainilor (cum altfel?!) si este un eveniment dedicat animalelor si iubitorilor de animale. Asadar, mi-am luat catelul din dotare, respectiv un Shih Tzu frumos si iubitor, mi-am pus in picioare cele mai comode incaltari si am luat-o la pas prin IOR pana pe insula unde se intampla evenimentul. Toate bune si frumoase, vremea racoroasa, numai buna de plimbari dupa pofta inimii mele, doar ca ploaia din ultima vreme a muiat pamantul destul de mult. Lasand la o parte ca eu am patinat, oarecum, pana acolo, Sasha al meu arata ca un ghemotoc din noroi. 🙂

Ce am gasit acolo?

Niste corturi rasfirate pe iarba, fiecare gazduind o activitate, multe animalute insotite de stapani, care mai de care mai frumoase si mai dragalase. Asadar, gasiti, daca va grabiti, caci evenimentul inca are loc, demonstratii, concursuri, workshopuri. Noi am fost ieri si era in desfasurare workshopul despre primul ajutor pentru catei.
Si copiii vor fi tare fericiti, nu doar animalutele, caci ei au posibilitatea sa fie pictati pe fata sau tatuati pe manute cu labute sau cu imaginea prietenului lor patruped. De asemenea, daca vreti sa adoptati un caine sau o pisica, aici aveti si aceasta posibilitate.

Celalalt eveniment, Anatolian Food Festival, este organizat de Fundatia Tuna si este tot in Parcul Titan, in zona Centrului Cultural Casa Artelor Sector 3. Am fost si anul trecut, doar ca atunci se numea Festivalul Turcesc.
Anatolian Food Festival incearca sa promoveze ospitalitatea turceasca, arta veche, folclorul si, foarte important, arta gastronomica. Cum sunt o pofticioasa din fire am cumparat: rulouri prajite cu branza, cornuri si placite cu branza si carne, suberek, inghetata, cafea, rahat, rulada. Evident, sunt si alte preparate specifice turcesti, pregatite pe loc sau impachetate cu grija si aduse la vanzare.

Ce mi-a placut?

Ca toate corturile/business-urile erau de familie. Tata, mama, fiicele erau implicati in afacere. Mama gatea preparatul, tatal era la cuptor, de exemplu, o fiica impacheta, iar cealalta incasa banii.
Mi-a mai placut si ca existau mici afaceri cu tenta artistica, cum ar fi atelierele de caligrafie, de ebru si arta picturii cu henna.
Ambele evenimente sunt inca in desfasurare, astazi fiind ultima zi. Intrarea este libera.


.
.
.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You may also like...

Leave a Reply