April 26, 2024

Se indreptau tacuti catre statia de autobuz, mana in mana, dupa o noapte in care au dansat, s-au certat, s-au sarutat si s-au purtat ca doi nebuni.
Ii era doar putin somn, insa nu simtea niciun fel de oboseala, chiar daca de aproape 24 de ore nu pusese geana pe geana. Faptul ca era cu el ii era suficient. Erau, parca, intr-o bula numai a lor, in care tot ce li se intampla era bine venit, pentru ca le aducea numai fericire. Fiecare gand era despre el, fiecare simtire era datorita lui si, desi era langa ea și o tinea de mana, mergand unul langa celalalt, retraia in tacere fiecare moment al noptii. Avea încă mirosul lui in nari, simtea mainile plimbandu-i-se de-a lungul trupului ei, respiratia calda din timpul dansului sau buzele pline sarutandu-i ochii, obrajii, gura. Simtea ca paseste pe nori de vata, ca nu atinge asfaltul cu picioarele, ci ca plutesc amandoi. Noaptea rece, de toamna tarzie, incepea sa se risipeasca, facand loc, putin cate putin, zorilor. Obrajii ii erau inghetati, dar zambetul ei ii incalzea pe amandoi.
Statia pustie era exact ce isi dorea. Nu voia sa vada niciun alt suflet. Il voia doar pe el aproape. Sa il poata privi, sa il poata imbratisa, sa i se poata cuibari in brate si sa nu fie nevoie sa se fereasca de ochi indiscreti sau critici.
Erau tineri si frumosi.
Se ridica pe varfuri si ii fura o sarutare. Lui ii placea felul ei jucaus, de copil razgaiat si mereu cu zambetul pe buze, parca fara nicio grija.
Il cuprinse cu amândouă mâinile si isi sprijini capul de pieptul lui. Inchise ochii si ramase asa, aproape inerta, lipita de el. Ar fi vrut sa nu se sfarseasca vreodata acel moment. Daca se putea sa ramana asa, impietriti dar iubindu-se o eternitate, ar fi fost minunat. El o ridica putin, trezind-o din visare, se apleca si o saruta cu toata forta. Ar fi vrut sa fie unul. Sa nu existe spatiu sau timp. Sa se contopeasca unul in simtamintele celuilalt si sa zboare departe, departe de lume, intr-un loc numai al lor.
Dar…
Zorile se iveau mai repede decat si-ar fi dorit. Soarele le batea in gene si le lumina chipurile de indragostiti, iar realitatea ii imbratisa pe amandoi.
Caci, erau tineri si frumosi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.