March 29, 2024

Weekendul asta am haladuit prin Bucuresti.
Ieri, dupa ce am iesit de la un studio de hairstyle, trebuia sa omor timpul pana ma intalneam cu cineva. Dar, nu aveam chef de metrou, pentru ca vremea era superba. Exact asa cum imi place mie, un soare caldut si un vant usor, pur si simplu, perfect.
Asa ca, am luat-o agale pe Dorobanti inspre Perla, pe trotuarul acoperit de frunzele de stejar caramizii. Ici-colo, cate o frunza dansa usor catre suratele ei intinse, una langa alta, in fata mea. Linistea zilei de sambata dupa-amiaza era sparta, din cand in cand, de cate un motor de masina sau de cate un motociclist, care profita de soseaua aproape libera.
Ajunsa in fata magazinului-brutarie Paul intru dintr-un impuls, imi comand o tarta cu zmeura si un fresh de portocale si ma asez intr-un colt, la o masuta cu scaune tapitate. Nu am mai stat de mult la o masa, intr-un bistro look-a-like, iar sentimentul este bestial. Doar eu si cu gandurile mele. Din cand in cand, ma mai uitam cu coada ochiului la cei din jur sau pe fereastra, la lumea de pe strada. In fata mea, un el si o ea, intr-o liniste absoluta isi luau micul dejun, sorbind dintr-o cana de cafea. Ce m-a frapat a fost nu ca erau tacuti, ci faptul ca fiecare era cu nasul in telefonul propriu.
Dar, nu-mi pasa.
O doamna draguta, cu boneta haioasa de bucatar in varful capului, imi aduce comanda si imi ureaza “pofta buna!”. In fundal, La vie en rose este urmata de The girl from Ipanema.
Imi termin tarta, imi iau freshul si ma indrept spre Herastrau. Hmm…Herastraul, acelasi dintotdeauna, misterios, linistit, cu alura de intelept. M-am plimbat ore fara sa simt vreo urma de oboseala. E absolut minunat sa stai in natura, sa privesti cerul aproape o zi intreaga, sa te desprinzi de responsabilitati cateva ore, sa uiti de restul lumii, de griji si probleme, doar sa inspiri si sa expiri. O revigorare a mintii si nimic mai mult.
Astazi, de dimineata, mi-am pus ochelarii pe nas si putin ruj pe buze si … am luat calea pietii din cartier. Abolut minunat. O altfel de lume, mai colorata, dar simpatica. Ador sa merg toamna la piata sa imi cumpar fructe si legume proaspete, romanesti, pe care sa le gatesc, asa ca la bunica mea, acasa. Mirosurile si culorile sunt dementiale, iar cu bani putini pot sa cumpar produse de calitate.
Ah, si sa nu uit, tot cu bani putini mi-am cumparat si un brat de flori. Asa e toamna in Bucuresti: minunat! 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.