March 29, 2024

De cate ori nu ne-am confruntat cu dureri de dinti sau de cap si, pana sa ajungem la o farmacie, ne-am uitat in dulapul din bucatarie? Iata cateva ingrediente, care se gasesc in casele noastre si care ne pot fi de mare ajutor:

1. Scapa de durerile musculare cu ghimbir.

Cercetatorii danezi au constatat ca daca consumam ghimbir durerile, umflaturile si rigiditatea musculara si articulara se diminueaza considerabil. Adaugati cel putin 1 lingurita de ghimbir uscat sau 2 lingurite de ghimbir tocat in alimentatia zilnica.

ghimbir

2. Inamicul durerilor de dinti: cuisoarele.

Durerea de dinti e cunoscuta ca fiind una dintre durerile pe care le suportam cel mai greu. Pana sa ajungem la dentist putem mesteca doua, trei cuisoare si timp de doua ore scapam de durere, ne asigura cercetatorii UCLA. Expertii indica un compus natural în cuisoare numit eugenol, un puternic anestezic natural. Eugenolul este, de fapt, un ulei volatil cu proprietati antiinflamatoare.

cuisoare

3. Uleiul de usturoi remediu pentru durerile de urechi.

Dr. Teresa Graedon, in cartea sa, Best Choices From The People’s Pharmacy, spune ca uleiul de usturoi este un remediu nemaipomenit in tratarea durerilor, dar si a infectiilor urechilor. Doua picaturi de ulei, incalzit usor, puse in urechea dureroasa sunt suficiente. Ingredientele active ale usturoiului (germaniu, seleniu si sulf) sunt cele care distrug, in mod natural, bacteriile cauzatoare de durere.

usturoi

4. Alunga durerile articulare si durerile de cap cu cirese.

Ultimele studii arata ca cel putin una din patru femei se lupta cu artrita, guta sau dureri cronice de cap. Un singur bol de cirese pe zi te ajuta sa scapi de toate aceste simptome neplacute, spun cercetatorii de la Universitatea de Stat East Lansing Michigan. Antocianinele, compusii care dau cireselor culoarea rosie stralucitoare, sunt antiinflamatoare de 10 ori mai puternice decat ibuprofenul sau aspirina.
“Antocianinele stopeaza inflamatia, previn si trateaza multe tipuri de durere “, explica Dr. Muraleedharan Nair, profesor de stiinte alimentare la Michigan State University. Sfatul sau: Bucurati-va de 20 de cirese (proaspete, congelate sau uscate) zi de zi, pana cand durerea va disparea.

cirese

5. Poti preveni sindromul premenstrual cu iaurt.

Pana la 80% dintre femei se lupta cu simptomele neplacute ale sindromului premenstrual, spun cerecetatorii de la Yale. Motivul? Sistemul nervos este foarte sensibil la suisurile si coborasurile estrogenului si ale progesteronului, ce apar, in mod natural, luna de luna. Dar, 2 cesti de iaurt pe zi pot reduce aceste simptome cu 48%. “Iaurtul este bogat în calciu, un mineral care calmeaza sistemul nervos, prevenind simptomele dureroase chiar si atunci cand exista un flux de hormoni”, explica Dr. Mary Jane Minkin, profesor in ginecologie la Universitatea Yale.

iaurt

6. Trateaza unghiile incarnate cu sare.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Stanford din California spun ca inmuierea regulata a unghiilor incarnate in bai calde cu apa sarata pot vindeca aceste infectii dureroase în termen de patru zile. Sarea distruge rapid germenii care provoaca umflaturi si dureri. Pune sare in apa (raportul este 1 lingurita de sare la o cana cu apa) si apoi incalzeste-o pana la o temperatura care iti este confortabila. Inmuiati piciorul afectat, 20 de minute de doua ori pe zi, pana cand infectia dispare.

sare

7. Ananasul ajuta la inlaturarea disconfortului digestiv.

Ananasul proaspat (aprox. o cana), consumat zilnic, poate reduce balonarea dureroasa in termen de 72 de ore, spun cercetatorii de la Universitatea Stanford din California. Asta pentru ca ananasul contine enzime proteolitice, care ajuta la accelerarea descompunerii proteinelor care provoaca dureri de stomac.

ananas

8. Ajuta-ti spatele cu struguri

Strugurii pot contribui la o recuperare rapida. Studii recente efectuate de Universitatea de Stat din Ohio ne sugereaza sa mancam o ceasca plina de struguri, zi de zi, pentru relaxarea vaselor de sange de la nivelul spatelui. Strugurii imbunatatesc semnificativ fluxul de sange la nivelul tesuturilor deteriorate.

struguri

9. Hreanul, ideal pentru sinusuri sanatoase.

Conform cercetatorilor germani, acest condiment intensifica fluxul sangvin catre cavitatile sinusurilor, ajutand la deschiderea si curatarea acestora. Se pare ca hreanul este mai eficient decat spray-ul decongestionant. Doza recomandata de acestia: o lingurita de doua ori pe zi (simplu sau folosit ca topping la sandwich sau carne).

hrean

10. Sucul de rosii, inamicul crampelor musculare.

Daca esti predispus la crampe musculare se presupune ca ai o deficienta de potasiu, mineral ce se elimina prin consumul de cafea sau prin transpiratia excesiva din timpul exercitiilor fizice. Sucul de rosii este bogat in potasiu si, de aceea, consumarea unei cani, in fiecare zi, nu numai ca ne ajuta sa scapam de febra musculara, dar si de crampe, in numai 10 zile, ne asigura cercetatorii de la UCLA.

suc

Continutul tuturor articolelor este unul informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomand sa consultati un medic specialist.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.