June 6, 2023

Turnul Nakagin – Tokyo, Japonia. Fiecare capsula reprezinta un apartament, iar fiecare apartament este conectat cu celelalte.

Cladirea robot – Districtul Sthorn, Bangkok, Tailanda. Gazduieste sediul bancii “United Overseas Bank.”

Habitat 67 – Montreal , Canada. A fost creat pentru a da impresia de “case suprapuse”.

 
Casa … dansatoare – Praga, Cehia. Pe acoperis exista un restaurant cu profil frantuzesc

The Crooked House – Sopot, Polonia. A fost construita pentru a imita o casa vrajita din basmele poloneze

Cladirea Cos – Ohio, Statele Unite. Este sediul companiei The Longaberger, prima in comercializarea de cosuri.

Casa de otel – Lubbcock Texas. Cantareste 110 tone.

Cladirea Ripley’s Believe It Or Not – Branson, Missouri. A fost construita in amintirea cutremurului de 8 grade din New Madrid, din 1982. Momentan este sediul muzeului Ripley’s Believe It Or Not.

Piramida de aur – Wadsworth, Illinois. Apartine unei persoane care nu a dorit sa-si dezvaluiasca identitatea.

Casa ciuperca – Cincinnati, Statele Unite. A fost construita de catre un profesor impreuna cu elevii sai.

Toilet House din Coreea reprezintă un W.C imens şi în interiorul ei încap câteva sute de oameni. A fost construită de Asociaţia Mondială a Toaletelor pentru sprijinirea celor 2 miliarde de persoane care nu au parte de condiţii sanitare decente.

Ciudata constructie a gazduit pentru cativa ani o fabrica de bere. Ciudatenia cladirii era cu atat mai mare cu cat etajele ei puteau fi miscate de sus in jos de-a lungul centrului acesteia. Din pacate, cladirea a fost distrusa cand o companie de racoritoare a cumparat-o, in locul acesteia construindu-se o parcare pentru angajatii corporatiei.


În Polonia există o casă ce reprezintă una dintre cele mai importante atracţii turistice din zona montană Szymbark. Upside-Down House, cladirea construită invers a fost ridicată în perioada comunistă. Monumentul este o critică adusă perioadei absurde pe care a traversat-o Polonia atunci.

Rotating Tower care va fi pus în practică în Dubai. Conform planurilor, ar trebui să ofere locuitorilor săi posibilitatea de a-şi schimba vederea cu ajutorul unei comenzi vocale care va acţiona un dispozitiv ce va roti întregul schlet al clădirii. Turnul va avea 80 de etaje şi va fi inaugurat la finele anului 2010.

Hunderwasser’s House a fost construită între anii 1882 şi 1985 şi are 50 de apartamente. Arhitectura ei nu include nici o linie dreaptă ba mai mult, tot proiectul pare asimetric.

Casa pe băţ a fost construită pe ocean de către un australian. Ideea nu este însă una bătută in cuie, proiectul putând fi ridicat în condiţii excelente şi pe sol.

Designerul Pierre Cardin şi-a imaginat propria casă pe care a şi construit-o. Bubble House reprezintă însă doar o demonstraţie de artă ieşită din comun deoarece nu este locuită de nimeni. În schimb este foarte des folosită pentru sesiuni foto şi pentru filmări

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: