June 6, 2023

Am primit pe mail niste fotografii cu trenuri si traseele lor. Mi-am adus aminte ca nu am mai fost cu trenul de foaarte multi ani. De pe vremea studentiei cand plecam din Bucuresti acasa la mama sau cand faceam cheta prin caminele din jur, sa plecam noaptea la munte cu “nasul”, asta pentru ca abia mai aveam bani de cazare. La cabana Trei Brazi sau la vreo pensiune, bineinteles de pe Valea Prahovei. Nu ma intelegeti gresit, nu imi este dor de trenurile din Romania :D.

Iata cateva din trasele spectaculoase ale lumii:

Danube Express: Anglia-Germania-Austria-Ungaria-România-Bulgaria-Turcia

Calatoria de la Londra la Istambul dureaza 9 zile. Acest tren oferă una din cele mai spectaculoase panorame, traversând şi România, oferindu-le turiştilor imagini inedite cu Munţii Carpaţi pentru a ajunge mai apoi pe ţărmurile Mării Negre.

Glacier Express, Elveţia

Glacier Express este unul din cele mai cunoscute trasee din lume, leagă faimoasa staţiune St. Moritz de Zermatt si dureaza 7 ore. Cele 91 de tuneluri şi cele peste 291 de viaducte ce vă vor purta într-o călătorie a simţurilor.

Royal Scotsman, Scoţia

Durata unei călătorii cu acest tren variază între două şi şapte zile, acesta traversând Scoţia cunoscută pentru peisajele mereu în schimbare, lacurile calme în care se oglindesc piscuri înalte şi prin misterioasele castele care au dat naştere la nenumărate legende urbane.

Whistler Mountaineer, Canada

Acest tren face legătura între Vancouver şi Whistler, traversând peisaje ce pur şi simplu nu au cum să nu vă uimească. Calatoria dureaza 3 ore.

El Chepe Railway, Mexic

El Chepe parcurge traseul dintre Chihuahua şi Los Mochis. Cu o lungime de aproximativ 660 km ce se parcurge în aproximtiv 12 ore traseul vă conduce într-o lume misterioasă ce traversează sierra Tarahumara, permiţându-vă astfel să descoperiţi treptat cultura, istoria şi folclorul acestei zone.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: